Blog

Viewing posts from March, 2011

R11

Sekalaiseen harrasteluun rakennettu robotti, joka osaa navigoida ja kartoittaa. Kiinnitettynä on tällä hetkellä ainoastaan navigointiin käytettävä web-kamera, mutta lähiaikoina robottiin on tarkoitus lisätä myös Kinect ja ultraäänianturi. Aiemmin robottissa oli myös viivanseurausanturi ja sillä osallistuttiin robosodan viivanseurauskisoihin. Sijoitus kaikissa kilpailuissa oli kolmas.

R1

Robosodan viivanseurauskisaan tehty robotti. Tällä versiolla ei ole vielä kilpailuja takana, mutta sijoitus perustuen viimeisimpien kilpailujen aikoihin tulee olemaan toinen tai ensimmäinen.

Tilan rakennusta

Saimme Tilan käyttöön täysivaltaisesti tiistaina 1.3.2011, ja heti kymmeneltä aamulla alkoi rakennustalkoot. Paikalla tuolloin Keppo, mokis sekä minä. Myöhemmin myös kyb3R saapui paikalle. Ensimmäisenä purimme vanhat rakenteet, joita tilassa oli, sekä siivoilimme rojuja pois tieltä. Suunnittelun ja mittailun jälkeen aloimme rälläköimään poikki 217cm pituisia palasia vanhoista, yli kolmimetrisistä  tukipylväistä, joista kokosimme uuden kehikon tulevan parven alle.