Blog

Viewing posts from February, 2016

Plasmaleikkuri ja puujyrsin otettu käyttöön

Plasmaleikkuri ja iso jyrsin ovat vihdoin toiminnassa uusissa tiloissa. Kaikki tarvittavat kytkennät on tehty (paineilma, vesi, sähkö, ohjaus), ja laitteilla on tehty testileikkaukset. Uudet tilat ovat päässeet etappiin jossa kaikki työkalut ja laitteet ovat käytössä.

Koivuvanerista koruksi

Olin pitkään tuskissani kun en saanut piirrettyä mitään kivaa laseroitavaa. Päätin tehdä jotakin erittäin yksinkertaista ja siitä se lähti. Lähdin selailemaan valmiita mustavalkoisia kuvia ja törmäsin aikuisten värityskuviin. Siis niiden kirjojen sivuihin, mitä kaupan hyllyt ovat tällä hetkellä täynnä. Netti on täynnä myös lasten värityskuvia ja niistä löytyi jo monelle tutuksi tullut Lego-ukkokin. Voiko laseroitavaa löytää yhtään helpommin?! Värityskuva tarvitsi vain vektoroida ja karsia siitä tarpeettomat vektorit pois, määrittää leikkuuradat ja se oli siinä. Kun nuo toiminnot olivat entuudestaan jo tuttuja, meni Lego-ukon leikkuukuntoon saamisessa ehkä reilut 5 minuuttia. Helppoa ja nopeaa.

How Do I Hacklab? : Laserleikkuri

Inkscape kurssi käynnissä

Inkscape kurssi on juuri nyt kovassa vauhdissa ja labi on täynnä kiinnostuneita osallistujia. Myöhemmin vuorossa on myös koulutusta miten inkscapesta saadaan laserleikkurin ymmärrettävää g-koodia pihalle. Lisäksi käydään läpi itse laserin käyttöä.

Onshape cadin perusteet-kurssi

Torstaina 18.2 klo 18-> pidetään pajalla kurssi Onshape nimisestä CAD softasta. Kurssilla käydään läpi Onshapen käytön perusteet ja tutkitaan eroja muihin CAD softiin. Lisäksi käydään läpi tiimityöskentelyä, joka on yksi onshapen valteista.