Blog

Viewing posts from March, 2016

Radioamatöörikurssi ohi

Hacklab Tampereella pidetty kevään radioamatöörikurssi on ohi. Kuutena keskiviikkona kurssia vetivät Marjo (OH3HOC) ja Tiiti (OH3HNY). Osallistujia oli parhaimmillaan toistakymmentä vaikka ekaan tenttipäivään ehtikin vain neljä, jolloin uusia radioamatööriä leivottiin kolme ja yksi korotti yleisluokkaan. Kurssin aikana käytiin myös tutustumassa OH3NE:n toimintaan Pyynikin tornilla (ks. aiempi blogahdus).

Sähköavusteisen polkupyörän akkupaketin rakennusprojekti

Viime syksynä kun labi muutti uusiin tiloihin, sattui samoihin aikoihin muutto myös omalle kohdalle, ja etäisyys labille olikin yhtäkkiä kymmenkertaistunut. Teknologia apuun! Tilasin ebaysta e-konversio setin joka sisälsi kaiken tarvittavan, akkua ja laturia lukuunottamatta. Laturi on tilattu ja odottaa postista noutoa.

AutoDRAIN

Labin paineilmajärjestelmässä muodostui ongelmaksi veden kertyminen. Kompressorin puristaessa suuri määrä ilmaa myös ilmassa oleva kosteus tiivistyy takaisin nesteeksi. Paineilmalaitteet eivät tykkää vedestä, ja pitemmän päälle se tuhoaa metalliset liittimet. Tätä varten on paineilmajärjestelmässä kuivainyksikkö, joka tiivistää veden keräyskammioon ja tyhjentää sen viemäriin.

Komponenttikaruselli

Vierailu Tampereen Radioamatöörit ry:lle

Hacklabin iskuryhmä kävi eilen tutustumassa Tampereen Radioamatöörit ry:n (tuttavallisemmin OH3NE) tiloihin Pyynikin näkötornilla. Vierailua isännöi Marko OH3GQX ja Tuomas OH3ERV. Tunnelma oli lämmin ja heti alkuun tarjottiin kahvit ja näkötornin legendaariset munkkirinkilät.