Raspberryä ja SPARCia

(0 comments)

Tämän illan teemana vahvasti RasperryPI ja SPARC. Vadelman saaminen telkkariin aiheutti taas päänvaivaa; viime kerrallahan saatiin ninnnulta HDMI adapteri, tällä kertaa powerin virkaa täytti hackatty Virtalähde-USBliitin-USBkaapeli-RPI.

Virtalähde USB porttiin

Assemblyssä (kokoontuminen!) verrattiin MIPSiä SPARCin ja tutustuttiin RPiin ARMiin.

Alkuillasta paikalla kävi myös kansainvälistä väriä, kun kaksi polkupyöräilevää hackerspaceläistä Barcelonasta kävivät tutustumassa tilaan.

Lisäksi cos koitti tulostaa RPI:hin koteloa huonolla menestyksellä. Ultimakerin muovinsyötin jäi pari kertaa jumiin ja pienen pähkäilyn jälkeen paras arvaus on että suutin ilmeisesti on tukossa. Pitää joku kerta (ensi viikolla?) se purkaa ja puhdistaa. Huonolaatuinen muovi ei yhtään auta ongelmaan.

Quadinrakennus edistyi jonkin verran, mutta sai lopuksi takapakkia. Säätimet sain konffattua ja aseteltua kanavat niin, että eri suuntiin sauvaa vääntäessä oikeat moottorit kiihdyttävät/hidastavat. Ongelmaksi tuli KK 4.7-kontrollerin ja säätimien kaasun kalibrointi. Hommanhan pitäisi toimia niin, että YAW-potikka asetetaan nollaan, muut puoleen väliin. Lähettimestä kaasu täysille ja kytketään virrat quadiin. Tässä vaiheessa säätimet tulkitsevat että ollaan kalibroimassa kaasua ja alkavat kalibrointisekvenssin. MUTTA omat säätimeni vain piipittävät kiivaasti "virhepiippausta" eivätkä tee mitään järkevää. Välillä jokin säätimistä saattaa mennä kalibrointimoodiin muiden piippaillessa. Kalibrointi pelkällä vastaanottimella onnistuu kyllä, mutta nyt pitäisi saada kalibroitua KK:sta ulos tuleva kaasusignaali.

En keksinyt tähän kalibrointiongelmaan ratkaisua. Arvaukseni on, että KK:sta tulee ulos niin suurta arvoa, että säätimet (Turnigy 25A) eivät sitä tajua. Onko kellään vihjeitä miten ongelman saisi ratkaistua?

Säätö päättyi siihen, että katselin oskilloskoopilla KK:n PWM-signaaleja ja onnistuin kytkemään hauenleualla +- ja --navat yhteen jonka seurauksena yksi säätimistä päästi toimintasavut. Quadiprojekti on siis jäissä siihen asti, kunnes saan hobbykingistä uuden säätimen (tai 4 uutta tarvittaessa). Nyt alkaa avautumaan, miksei quadeja ihan kaikilla vielä ole :-)

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required