Frankenprinter

(0 comments)

UM1/2 hybrid

 

Pajan uutta printteriä odotellessa päätettiin viritellä hiukan vanhaa ultimakeria parempaan kuosiin. Aikojen saatossa printteristä oli hajonnut mm extruderin rattaat, millä filamenttia syötetään suuttimelle. Lisäksi suuttimen päässä oli tukoksia joita ei saatu aukaistua kunnolla.

Ratkaisuksi ongelmiin tuli Ultimaker 2 printteristä kotoisin olevat extruder ja hot endi (suutin, lämmitys, jne). Enimmäkseen vaihto sujui ongelmitta. Extruder meni paikalleen hyvinkin helposti, johtojen liittimet ja järjestys oli sama kuin vanhassa. Ainoastaan extruderin kiinnitys ei sopinut suoraan ensimmäiseen ultimakeriin, tähän ratkaisuksi löytyi pätkä alumiini lattaa (Kuten kuvasta näkyy tämä ei ole vielä lopullisesti paikallaan :). Hot endin vaihtokin onnistui mekaanisilta osiltaan hyvinkin helposti, kiskot pois paikaltaan ja uusi hot endi paikalleen. Sähköisellä puolella taas kohdattiin suurempia ongelmia, lämmitysvastus meni suoraan paikalleen mutta lämpöanturin todettiin olevan UM2 huonompaa termistori tyyppi. Vanhassa UM1 lämpöanturi oli taas k-tyypin termopari, jolla saadaan paljon luotettavampia arvoja. Alkuun yritimme saada UM2 anturia sovitettua UM1 ohjaus levylle, mutta lopulta helpommaksi ratkaisuksi todettiin vaihtaa koko anturi termopariin ja johdottaa se uudestaan hot endiltä ohjaus levylle.

Kun kaikki mekaaninen ja sähköinen säätö oli valmista. Ainoaksi tehtäväksi jäi säätää softasta asetukset kohdilleen ja alkaa printtaamaan. Extruderin vaihto aiheutti sen, että langan syöttönopeutta jouduttiin hidastamaan (UM1=ratas veto, UM2=suoraveto). Tällä hetkellä printteri toimii hyvin ja sillä on onnistuneesti tulostettu kappaleita.

 

 tursotus

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required