Hacklab Summit Finland 2018 @Jyväskylä

(0 comments)

Puolivuosittainen Hacklab Summit Finland eli HSF järjestettiin tällä kertaa Jyväskylässä Instanssi-demopartyjen yhteydessä. HSF-tapahtumaan osallistui hacklabien jäseniä ympäri Suomea, ja tänä vuona oli ilahduttavasti edustusta enätysmäärältä hacklabejä. Paikalla kävi ainakin Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Vaasa, Turku, Kuopio, Pori, Nokia, Lahti ja Virrat. Tampereelta paikalla kävi kaksi autokuntaa ja neljä osallistujaa.

Tapahtumassa pääsi osallistumaan erillaisiin aktiviteetteihin. Hacklabien toimesta päästiin mittelemään taitoja retropelien kuninguudesta ja testaamaan lukkojen tiirikoimisharrastusta sekä käymään Super Parkissa tai Alvar Aalto -kierroksella. Myös ruokailu sisältyi tapahtuman järjestelyihin ja HSF-osallistujat pääsivät seuraamaan ja ottamaan itsekin osaa Instanssin ohjelmaan, mm. democompoihin osallistumalla ja niitä katsomalla.

 

Perjantain kohokohta oli saunominen, ja saunan yhteydessä päästiin kuulemaan esittelyitä eri läbien toiminnasta ja kehityksestä. Saunan lauteilla käynnistettiin myös keskustelu hacklab.fi- kattojärjestön perustamisesta.

 Läbiesittelyitä saunalla

Lauantaina järjestettiin perinteinen robottikisa, tälläkertaa Instanssiyleisökin pääsi seuraamaan sitä sillä kisa pidettiin yleisön edessä lavalla. Kisa myös lähetettiin internet-streamina ja radio-ohjelmana Instanssin toimesta.

Kisan osallistui useita robotteja, joista lähes kaikki pääsivät radan läpi. Nopeiten radan kiertäneet palkittiin ja yleisö pääsi äänestämään omia suosikkejaan roboteista.

Lauantaina myös jatkettiin saunassa aloitettua keskustelua hacklab.fi-kattojärjestön perustamisesta ja käytiin läpi järjestön tulevia sääntöjä ja muita käytännön asioita liiton perustamisesta. Kokouksessa päästiin yhteisymmärykseen siitä että suomen hacklabien liitto edesauttaisi läbien näkyvyyttä ja kehittäisi yhteisöllistä toimintaa. Keskustelua ja suunnittelua tullaan jatkamaan pitkin kevättä ja kesällä järjestettävässä HSF- tapahtumassa päästään virallisesti perustamaan kyseinen liitto. Tämä tiivistäisi jo entuudestaan hyvää läbien yhteistyötä ja auttaisi uusia hacklabeja pääsemään vauhtiin.

Lisää kuvia tapahtumasta löytyy valokuva-albumista. Tapahtuma oli onnistunut ja Tampereen Hacklab jää innolla odottamaan seuraavaa HSF:ää, joka järjestetään 8.—10.6. Helsingissä.

Jyväskylän hacklabin blogista löytyy pidempi kertomus tapahtumasta sekä robottikisan tulokset.

Current rating: 4

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required