Laserleikkurin huoltoprojekti

(0 comments)

Alkuvuodesta pärähti Tampere Hacklabin laserleikkurista putki rikki. Spekuloitiin että putki oli tullut käyttöikänsä päähän, olihan se ollut melko kovassa käytössä 2013 heinäkuusta saakka jolloin systeemi saatiin toimimaan ensimmäisen kerran. Lisäksi voimme vain arvailla kuinka kauan se oli ollut käytössä ennen kuin me sitä aloimme käyttämään.

Pidettiin kokous, päätettiin asioita, odotettiin tilauksien saapumisia. Uusi laserputki ja laserin teholähde maksoivat sen verran, että vanha systeemi jossa luotettiin että käyttäjä muistaa esim. vesijäähdytyksen kytkeä päälle ei enään kelvannut. Putki on nyt huomattavasti paremmin suojattu, eikä sitä voi sähköistää ilman vesikiertoa, joka sekin menee päälle nyt automaattisesti.

Käyttäjälle näkyvinä uusina ominaisuuksina on lisäksi paineilman automaattinen aukaisu solenoidiventtiilillä (g-koodi M7 ohjelman alkuun), ohjelmallinen tehonsäätö (g-koodissa S1 ... S100) sekä uusi viivalasertähtäin materiaalin kohdistamista varten.

Projekti alkaa olemaan loppusuoralla mutta vielä on tekemistä, mm leikkaussavun suodatusjärjestelmä pitää viimeistellä ja testata. Myös putken käyttötuntilaskuri täytyy rakentaa, jotta saadaan parempi tieto kuinka usein optiikkaa tarvitsee uusia. Sitten kun laserleikkuri on julistettu käyttökuntoiseksi, ilmoitellaan postituslistalla käyttökoulutuksista enemmän.

Olen dokumentoinut oman osuuteni projektiin osallistumisesta videosarjaan, josta ensimmäinen osa alla.

http://youtu.be/tZ9khe6KJ_o?list=PLxaCVt-27EbumBP1f7-RwKwzXe9xYXrW2

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required