Multikopteri-teemailta 26.2

(0 comments)


 


Torstaina pidettiin uusin multikopteri-teemailta. Väkeä oli paikalla jälleen oikein mukavasti. Tampereen RC-lennättäjistä paikalla olivat kopterimaisterit Joner ja Vergo.


Vergo kertoi aluksi multikopterien nykyaikaisesta tekniikasta. Aiheina olivat mm. kopterikäyttöön tarkoitetut FC:t (flight controller) ja nopeudensäätimet.


Joner kertoi sitten FPV-racing-liigasta. Tarkoitus olisi siis aloittaa pirkanmaan alueella FPV (first person view)-lennättäjien kilpailuliiga, jossa lennettäisiin videolinkkiyhteydellä pieniä multikoptereita radalla. Touhun olisi aluksi tarkoitus olla hyvin epävirallista ja hauskanpitoon painottuvaa. Ulkomailla FPV-racingia on jo ehditty harrastaa, ja siitä on seurauksena muutama hieno Youtubevideo. Joner esitti myös esimerkkisetin osista, joista kisakopterin voisi rakentaa. Ainakin 3 Hacklabilaista päätti tilata osat joten ensi kesänä kisataan.


Kirjoitusalustassa on sivu, jossa on Jonerin valitsema osalista ja johon voi lisätä nimensä jos kiinnostui http://kirjoitusalusta.fi/5w-fpv


Virallisen osuuden päätteeksi oli vapaata seurustelua, koptereiden ihmettelyä ja lennätystä.


Video: https://www.youtube.com/watch?v=OAuXGNLJvco


ja kuvia tapahtumasta:


 


[gallery]


 


 


 


 


 


 

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required