Ready, Set, Make!

(0 comments)

5w:ssä on viimeaikoina keskitytty uusien laitteiden käyttöönottoon ja arsenaalia alkaakin olla pian varsin vakuuttava määrä. Tilaan on ilmaantunut 3D-tulostin (ja toinen on postissa tulossa), sekä laser-kaiverrin. Lisäksi jo ennestään tutut CNC- ja SCARA-projektit ovat edistyneet.

Hiljattain saatu laser-kaiverrin on täydessä käyttökunnossa, joskin mukana tullut ohjelmisto on hieman rajoittunut. Nykyisin on mahdollista kaivertaa puuhun maksimissaan muutaman millin syvyisiä uria, mutta testien perusteella tiedetään, että ohuesta puusta olisi mahdollista leikata läpikin, kunhan ohjausta hieman muuttaa. Myös metalleihin saa tekstin helposti näkyviin, mutta varsinaista kaiverrusta niihin ei saa.

Harrin omistama RepMan:iin perustuva 3D-printteri on on niin ikään täysin käyttökunnossa ja ehdittiimpä sille jo pitämään yhden illan mittainen alkeidenperusteet-kurssikin. Lukuisten parannusten ansiosta tulostusjärki on eritäin hyvää, joskin kappaleiden koko on suhteellisen rajoitettu, mikäli halutaan mittatarkkoja osia. Muutaman viikon kuluttua 5w:lle pitäisi saapua myös Ultimaker-niminen 3D-tulostin joka edustaa uusinta sukupolvea kohtuuhintaisissa tulostimissa. Tulostuksen pitäisi siis olla entistä nopeampaa ja tarkempaa.

Viime lauantaina 5w:ssä oli CNC-workshop, jossa tavoitteena oli perehtyä paremmin nurkassamme yksinäisenä seisovaan CNC-jyrsimeen. Opiskelun tuloksena kaikki akselit saatiin liikkumaan, mukaanlukien karamoottori, joten terien hankkimisen jälkeen konetta voisi testata tositoimissa. Tämän, varsin massiivisen koneen pitäisi pystyä ainakin pehmeämpiin metalleihin vaivatta, eikä työstöalueen kokokaan ole rajoitteena. Koneen EMC2-ohjaukselle näyttäisi löytyvän hyvä valikoima työkaluja g-koodin generointiin, joten sekin puoli on hallinnassa.

SCARA-robotista suunniteltu plasmaleikkurikin on ottanut reiluja harppauksia eteenpäin; tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikasta kertoa enempää.

Alla olevista videoista voi ihailla laitteita luonnollisessa elinympäristössään.

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required