Tampere Hacklab muuttaa Nekalaan

(0 comments)

Tampereen Hacklab on vuokrannut uudet tilat Nekalasta. Muuttoa on suunniteltu jo pitkään, mutta tänä syksynä se toteutui käytännössä. Labin jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja vanha, noin 50m² tila jäi yksinkertaisesti liian pieneksi. Entisellä vuokraisännällä on myös tiedossa muuta käyttöä vanhalle tilalle, mutta hän on ollut erittäin joustava muuton kanssa joten varsinaista kiirettä muuttaa ei ole ollut.

Muuttoa valmisteltiin tekemällä jäsenkysely labin jäsenten keskuudessa, jossa selvitettiin mm. jäsenten asuinpaikkoja, kulkutapoja ja toiveita labin sijainnille. Suurimmalle osalle keskustan lähellä sijainti ei ollut tärkeää ja jäsenten asumusten painopiste on selvästi keskustan itäpuolella. Nekala on optimisijainti kyselyn tulosten perusteella. Tilan ottamisesta ja varustelusta pidettiin kaksi ylimääräistä keskustelutilaisuutta ja lopulta viime viikolla tila päätettiin yksimielisesti vuokrata.

Uusi labi

 

Uudet tilat ovat pinta-alaltaan 211 m² ja sijaitsevat entisessä teurastamorakennuksessa. Lattia on kaakelia ja siinä on useita kaivoja. Varustukseen kuuluu ikkuna, vesipisteitä ja oma wc. Tiloihin voidaan rakentaa kunnollinen tulityötila, metalliverstas ja maalaustilat. Luonnollisesti varastotilaa on valtavasti enemmän kuin vanhalla labilla.

Uudet tilat sijaitsevat osoitteessa Mäntyhaantie 5-7. Kulku sisäpihan puolelta, kolmen lastauslaiturin oikealla puolella olevasta kulkuovesta. Kuva google streetviewissä:

https://goo.gl/maps/0XsrF

Uusia tiloja remontoidaan parhaillaan ahkerasti. Paikalla on käytännössä joka ilta porukkaa ja jäseniä kannustetaan osallistumaan työhön ja tekemään labista omansa näköisen. Paikallaolosta voi kysellä esim. labin IRC-kanavalla tai Facebookissa.

Vanhat tilat ovat vielä paikallaan, ja viimeinen avointen ovien tiistai on huomenna 15.9. Ensi viikolla, 22.9 kokoonnutaan uudella labilla, jos se on riittävän hyvässä kunnossa. Muutosta ja vanhan labin tyhjennyksestä tiedotetaan jäsenten sähköpostilistalla.

Sekalaisia kuvia remontista:

https://ketturi.kapsi.fi/pydio/data/public/c4b60d

 

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required