Tasapainottelija

(0 comments)

Reppana
Fallout New Vegasin Securitroneista syntynyt idea rakentaa hackerspacen promootiokäyttöön sopiva kauko-ohjattava sympaattinen tasapainottelijarobotti.

Masiina tulee koostumaan kahdesta vierekkäin asennetusta pyörästä, joita pyörittää kaksi Pololusta hankittua servomoottoria, arduinosta matalan tason ohjaukseen ja pandaboardista korkeamman tason toimintoihin. Kauko-ohjaus tultaneen toteuttamaan pandaboardin bluetoothin tahi wlanin yli, ja ohjaimena toiminee ensi alkuun läppäri ja toivon mukaan myöhemmin Android puhelin. Robotin kopan etuseinä on tarkoitus olla ohutta muovilevyä, johon voidaan robotin sisältä heijastaa lediprojektorilla iloisia naamoja ja jännittäviä kuvia. Aika näyttää, onnistuuko tuo käytännössä vai pitääkö etuseinään kuitenkin pultata jonkunlainen näyttöpaneli.

Status: 14.8.2011

Laitteeseen haalitaan materiaaleja. Servomoottorit ovat tulleet, tosin niistä toinen ehti jo hajota liian syvään kierretyn kiinnityspultin ansiosta. Uusi on tulossa. Moottoriohjain on myös hankittuna, ja sen sekä arduinon väliin on juoteltu reikälevystä adapteri. Tänään 14.8 lähti tilaukseen tasapainottelun kannalta relevantein anturipaketti, ns. IMU analog combo board, jossa on yhdelle levylle isketty kolmeakselinen kiihtyvyysanturi sekä kaksiakselinen gyro. Huomena 15.8 pitäisi Etrasta olla haettavissa neljä valkoista polyeteenilevyä, josta ryhdytään kasaamaan laitteen koppaa.

Servomoottorin pulsseja, Koekytkentä, Adapterilevy

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required