Voihan hitsi mikä kurssi eli hitsauksen alkeet

(0 comments)

Eilen teematorstain aiheena oli opetella hitsausta. Aluksi hieman piirrettiin taululle teoriaa hitsauksesta ja pohdittiin erilaisia menetelmiä ja tekniikoita. Taululle piirtyi kuvia hitsauksesta ja erilaisia saumavaihtoehtoja. Hitsauksessa idea on sulattaa yhdistettäviä kappaleita ja lisätä myös hieman materiaalia, eli siis sitä hitsauslankaa tai -puikkoa.
Ensimmäisiä kokeiluja

MIG/MAG oli käytännön osuuden teema, mutta taululla käytiin myös pikaisesti läpi TIG-hitsausta, puikkohitsausta. Näissä kaikissa hitsaus tapahtuu hyödyntäen sähköllä muodostettua valokaarta. Tämä lisäksi sivuttiin vielä kaasuhitsausta. Kaasulla hitsatessa ei tarvitse sähköä. Mutta sähkölläkin hitsatessa usein käytetään kaasua, erilaista tosin.

Paloja kiinni toisiinsaHitsausteorian ja turvallisuusteorian jälkeen päästiin sovittamaan suojavarusteita ja -vaatteita. Puuvilla ja nahka ovat hyviä materiaaleja. 

Ja kyllähän sitä sitten saatiin jotain palkoa metallille aikaiseksi ja jopa kappaleita toisiinsa kiinni. Jossain välissä myös todettiin, että hitsauslaitteilla voi vahingossa polttoleikatakin, erityisesti jos säädöt eivät ole kohdallaan.

Luokkahitsarin jälkeä?

Lopuksi muistimme jopa siivota jälkemme. Hitsauslangan pätkiä illan aikana kertyi jokunen tuonne lattialle muun metallipölyn sekaan.

Current rating: 3

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required