Halpa HF dummyload ja powertap (-40dB)

(0 comments)

Tuli ajatus testailla vähän radioita ja jotta ei tarvitse lähettää maailmalle niin keinokuorma on kiva. Eli rakennellaan rf tap ja dummy load sen kaveriksi.
Dummy Load osat

Pienen googlailun jälkeen löytyikin fiksun näköinen rf power tap https://www.robkalmeijer.nl/techniek/electronica/radiotechniek/hambladen/qst/2001/06/page38/index.html (Higher power otsikon alla)

Dummy load puoli rakentui helposti vanhasta jäähdytys siilestä ja 250W 50ohm vastuksesta (https://www.aliexpress.com/item/32840358768.html) ja liittimestä.

Pari reikää siiliin ja liitin paikalleen ja vastus toiselle puolelle. Vastuksen kiinnitysreiät olivat hieman väärillä paikoilla mutta vastuksen metallirungon muokkaaminen dremelillä meni näppärästi kunhan oli varovainen ettei telonut itse vastusta.

Liitin ja vastus paikallaan ja kolvattuna

Ja mittaustulokset sanovat että kyllä tällä 1GHz asti pärjää

Koko dummy load paketti maksoi muutaman euron kun tuo siili löytyi vanhoista romuista. En tuohon 250W kovin pitkään työntäisi mutta yleensä testatessa lähetteet ovat kohtuullisen lyhyitä ja ei tällä hetkellä yli 100W ole tarkoitus testailla.

Hetken varaston penkomisen jälkeen löytyi hammond kotelo, pari N liitintä, sma liitin ja nuo muutama vastus joita power tap tarvitsi. Muutama reikä, hieman kolvausta ja messinki lätkän tilalle kuparia kun sitä löytyi ja power tap olisi myös valmis.

Nopea testimittaus sanoo että kyllä tuolla jotain tekee.

Nyt olisi siis tarpeellista laitteistoa olemassa että voi miettiä mittauksia seuraavaksi :)

Current rating: 4

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required