Koivuvanerista koruksi

(0 comments)

Olin pitkään tuskissani kun en saanut piirrettyä mitään kivaa laseroitavaa. Päätin tehdä jotakin erittäin yksinkertaista ja siitä se lähti. Lähdin selailemaan valmiita mustavalkoisia kuvia ja törmäsin aikuisten värityskuviin. Siis niiden kirjojen sivuihin, mitä kaupan hyllyt ovat tällä hetkellä täynnä. Netti on täynnä myös lasten värityskuvia ja niistä löytyi jo monelle tutuksi tullut Lego-ukkokin. Voiko laseroitavaa löytää yhtään helpommin?! Värityskuva tarvitsi vain vektoroida ja karsia siitä tarpeettomat vektorit pois, määrittää leikkuuradat ja se oli siinä. Kun nuo toiminnot olivat entuudestaan jo tuttuja, meni Lego-ukon leikkuukuntoon saamisessa ehkä reilut 5 minuuttia. Helppoa ja nopeaa.

Muutaman kokeilun jälkeen oli kaverin pojalle valmiina omalla nimellä varustettu ukko. Spraylakka suojaamaan pahimmilta sotkuilta ja naruun vain roikkumaan.

 

Vauhtiin päästyä oli helppo valita hieman yksityiskohtaisempiakin kuvia ja niistä hyvänä esimerkkinä yllä oleva avaimenperäksi päätynyt lintuhäkki. Muutamia esimerkkejä katselemalla ja itse kokeilemalla oppi nopeasti huomaamaan kuinka pieniä yksityiskohtia laser pystyi tekemään ja kuinka kauan jälki pysyi siistinä.

Alkukankeuden hälvettyä pääsin pitkästä aikaa taas toteuttamaan omia ideoita ja muokkaamaan valokuvista simppeleitä koruja. Ystävälle tein lahjaksi pöllö-kaulakorun. Pöllö-koru oli tyyliltään sellainen, että se vaati väriä ja se toi uusia pulmia matkaan. En ollut varma maalaustarkkuudestani enkä halunnut hukata puun omaa kuviota ja tuntumaa. Päätin ajatella asioita jälleen mahdollisimman yksinkertaisesti ja mieleen tuli ala-asteeltakin tutut vesivärit! Maalasin haluamani alueet tummalla ruskealla ja annoin kuivua. Sen jälkee pesin koko pöllön ja alla olevista kuvista näettekin mikä oli tulos. Itse innostuin ja aion käyttää vesivärejä uudelleenkin! Pöllön peseminen antoi myös anteeksi muutamat viivojen yli vedetyt vedot. Lopuksi spraylakkaa ja pöllö oli valmis ripustettavaksi.

 

Jos olet kaltaiseni etkä keksi laseroitavaa, ajattele yksinkertaisesti. Se on hyvä tapa aloittaa ja innostua :) Heti ei tarvitse onnistua täydellisesti eikä sitä Roomaakaan kuulemma päivässä rakennettu.

Ja jos päädyit minun tavoin leikkimään vesiväreillä, testaa ensin jollekin hukkapalalle! Näin tiedät kuinka saat hyvää jälkeä ja miltä värit näyttävät puun pinnalla.

Current rating: 5

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required