Jäsenrekisteriä yläpilvessä (UpCloud ja Mulysa)

Uusi jäsenrekisteriohjelmisto edistyy hyvää vauhtia, ja nyt saimme ensimmäisen version pyörimään UpCloudin sponsoroimilla palvelimilla.

Mikä ihmeen Mulysa?

Jäsenrekisterin ylläpito on pitkään ollut manuaalinen prosessi, ja jäsenmäärän kasvaessa tämä on tarkoittanut kohtuutonta työtaakka jäsenkirjurille ja sitä kautta jäsenyyden hakuprosessin kesto on noussut liian pitkäksi.

Idea jäsenprosessien automatisoinnista lähti liikkeelle jo viime vuonna, mutta ajanpuutteen vuoksi homma on edistynyt harmittavan hitaasti. Nyt asiaa on kuitenkin saatu eteenpäin ja Mulysa on testikäytössä.

Uusi rekisteri helpottaa niin uusien jäsenten rekisteröitymistä kuin olemassa olevien jäsenten tietojen ylläpitoa, ja se mahdollistaa myös jatkossa uudenlaiset pääsyoikeudet tiloihin ja paremman tiedottamisen ry:n toimesta.

Tämä tarkoittaa myös muutoksia siihen, miten varsinkin tilankäyttömaksut hoidetaan. Tilankäyttömaksujen tiedot viedään automaattisesti järjestelmään, ja säännöt sille, mitkä maksut kohdistuvat oikein tilankäyttömaksuihin tarkentuvat. Nyt on siis hyvä aika tarkistaa että tilankäyttömaksujen maksaminen on automatisoitu verkkopankissasi, viitenumerosi on oikein ja summa on järkevä.

Käyttäjien kirjautuminen aktivoidaan palveluun heti kun se on mahdollista, ja siitä informoidaan erikseen sähköpostilla jäseniä.

Miksi UpCloud?

Jäsenrekisterin tiedot on suojattava hyvin ulkopuolisilta, ja UpCloud tarjoaa siihen hyvät työkalut. Käynnistimme UpCloudiin uuden palvelin-instanssin Mulysaa varten.

UpCloudin hallinnasta saimme nopeasti käyntiin uuden koneen, sille palomuurin ja jokaöisen image-backupin koneesta. Vielä koneella ei ole juuri mitään liikennettä, mutta eiköhän senkin aika koita, kun saamme toimimaan mm. oven avauksen bussikortilla!UpCloud statistiikkaa

Koneella ajetaan Dockeria ja sen sisällä tietokantaa, itse Mulysaa ja edustalle asennettua traefik-palvelua. Järjestelmän pystyttäminen oli todella vaivatonta, ja hoitui parin hengen voimin muutaman tunnin aikana yhdessä illassa.

UpCloud tarjoaa palvelintilan Mulysalle, ja sinäkin voit kokeilla UpCloudin pilvipalveluita käyttämällä promokoodia hacklab .

UpCloud

Current rating: 1