Jäsenrekisteriä yläpilvessä (UpCloud ja Mulysa)

Uusi jäsenrekisteriohjelmisto edistyy hyvää vauhtia ja nyt saimme ensimmäisen version pyörimään UpCloudin sponsoroiduilla palvelimilla. 

Mikä ihmeen Mulysa?

Jäsenrekisterin ylläpito on pitkään ollut manuaalinen prosessi ja jäsenmäärän kasvaessa tämä on tarkoittanut kohtuutonta työtaakka jäsenkirjurille ja sitä kautta myöskin jäsenhaku prosessin pituus on noussut aivan liian pitkäksi.

Idea jäsenprosessien automatisoinnista lähti liikkeelle jo viimevuonna mutta ajanpuutteen vuoksi homma on edistynyt harmittavan hitaasti. Nyt hommaa on kuitenkin saatu eteenpäin ja Mulysa on testikäytössä.

Uusi rekisteri tulee helpottamaan niin uusien jäsenten rekisteröitymistä kuin olemassa olevien jäsenten tietojen ylläpitoa ja mahdollistaa myös jatkossa uudenlaiset pääsyoikeudet tiloihin ja paremman tiedottamisen ry:n toimesta.

Tämä tulee tarkoittamaan myös muutoksia siihen miten varsinkin tilankäyttömaksut hoituvat. Tilankäyttömaksu tiedot viedään automaattisesti järjestelmään ja säännöt sille mitkä maksut kohdistuvat oikein tilankäyttömaksuihin tarkentuvat. Nyt on siis hyvä aika tarkistaa että tilankäyttömaksut on automatisoitu, viitenumerosi on oikein ja summa on järkevä.

Käyttäjien kirjautuminen aktivoidaan palveluun heti kun se on mahdollista ja siitä informoidaan erikseen sähköpostilla jäseniä.

Miksi UpCloud?

Jäsenrekisteri data on suojattava hyvin ulkopuolisilta ja UpCloud tarjoaa siihen hyvät työkalut. Käynnistimme UpCloudiin uuden palvelin instanssin tekemään vain Mulysaa ja sen dataa. 

UpCloudin hallinnasta saimme nopeasti käyntiin uuden koneen ja sille palomuurin ja joka öisen image-backupin koneesta. Vielä koneella ei ole juuri mitään liikennettä ,mutta eiköhän senkin aika koita kun saadaan mm bussikortilla oven avaus toimimaan!

UpCloud statistiikkaa

Koneella ajetaan dockeria ja sen sisällä tietokantaa, itse Mulysaa ja edustalle laitettiin vielä traefik. Pystyttäminen oli todella vaivatonta ja tapahtui parin hengen voimin muutaman tunnin aikana yhdessä illassa.

UpCloud tarjoaa palvelintilan Mulysalle ja sinäkin voit kokeilla UpCloudin pilvipalveluita käyttämällä promokoodia: hacklab 

UpCloud

Current rating: 1