Postilaatikon jalka rautaromusta

(0 comments)

Vanha postilaatikko pääsi teknisen käyttöikänsä päähän ja kaatui puisen jalan lahottua läpeensä.

 

Meillä oli jo aiemmin hakkeritoveri Satun lahjoittama peltinen laatikko joten päätin että nyt voisi tehdä kunnollisen jalan sille raudasta ettei ihan koko ajan tarvisi olla uusimassa. Samalla saisi harjoiteltua hitsausta. Pari vuotta sitten en olisi uskonut että omatoimisesti hitsaisin mitään, mutta hacklabilla pyöriessä oppii kaikenlaista uutta.

 

Varren alaosaksi löytyi rautainen pyöreä putki, liekkö alunperin joku polkupyörän rungon osa tai vastaava. Terotin sen toisen pään viistosti, että sen saa hakattua maahan.

 

Itse laatikon kiinnitykseen piti keksiä joku levy, mihin saisi tarvittavat 3 reikää oikeille paikoille. Plasmakopista löytyi levyjä, joista oli plasmailtu kuvioita irti mutta jäljelle jääneistä osista löytyi sopiva pala johon ruuvit sopii. Rälläköin sen irti ja porasin reiät.

 

 

Sitten piti keksiä vielä vähän jatkovartta jalkaputken ja kiinnityslevyn väliin. Samasta plasmajätteestä löytyi hauskoja muotoja (negatiivisia batman-logoja) joten päätin leikkailla niistä sopivat palaset ja hitsasin ne kolmiomuotoon kiinnityslevyyn kiinni.

Hitasin jalkaputken näiden perään, mutta totesin että näyttää vielä aika rumalta. Leikkasin plasmalevystä vielä lisää sopivia batman-negatiivejä joilla sai peitettyä jalan liitoksen ja samalla tehtyä rakenteesta vähän tukevamman.

Ylimmäiseksi etupuolelle sattui pala jossa keskellä nelikulmainen reikä. Keksin tehdä tähän reikään numeron 4 talon numeron mukaan. Mahtaako kukaan edes huomata sitä, mutta ompahan hyvää hitsausharjoitusta.

 

 

Lopputulos oli ihan siivon näköinen, kestävämpi kun puinen jalka ja rouvakin kehui hienoksi. Telakalta en noilla hitsaussaumoilla saisi vielä töitä, mutta saipahan kokemusta aiheesta.

 

 

Current rating: 4.3

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required