Teematorstai - tekstiilityötilaan tutustuminen

Tänään teematorstain aiheena oli tekstiilityötilaan tutustuminen. Tilasta löytyi ompelukonetta ja saumuria jos jonkinlaista. 

Ensiksi ihailtiin reilunkokoista pöytää ja erityisesti pöydän päällä olevaa kuvassakin näkyvää leikkuualustaa. Mahtuu hieman isompaakin leikkausta tekemään.

Seuraavaksi tutustuttiin koneisiin. Ensimmäinen kone oli mielenkiintoinen. Kaulaliina-automaatti eli neulekone. Tällä saa ainakin kaulaliinoja neulottua kohtuu pienellä vaivalla ja osaavampi varmasti tekee vaikka villapaidan palasia. 

Hacklab Wiki - Neulekone

Neulekonetta olisi voinut vaikka kokeillakin, mutta riittävää rutiinia ei ollut läsnä joten se jätettiin seuraavaan kertaan ja tutkittiin sitten seuraavaksi ompelukoneita ja saumureita. Yhteistä kaikille oli, että ne eivät olleet kuluttajamallisia koneita vaan jykevää tekoa olevia teollisuusmalleja. Pääsääntöisesti sähkönsyöttökin oli koneelle kolmesta vaiheesta normaalin sijaan.

Hacklab Wiki - Ompelukoneet

Tilasta löytyi muun muassa tällainen uskottavan näköinen Jukin ompelukone. Osaavammat kutsuivat lukkotikkikoneeksi, minun mielestä se näytti ihan ompelukoneelta.

Ja jos ei tee virheitä niin toki voi käyttää saumuriakin. Saumurin idea kun pääsääntöisesti on leikata ylimääräinen kangas käytön yhteydessä. Sauman purkaminen toki onnistuu, mutta jos väärästä kohdasta on jo leikattu niin joutuu joko solvetamaan tai leikkaamaan uusia paloja kankaasta. Tätä Rimoldin saumuria ei kokeiltu, mutta toiminee suunnilleen kuten saumurit yleensäkin. 

Kankaitakin oli jos jonkunlaisia tilkkuja ja isompiakin määriä. Kyllä näillä ainakin alkuun pääsee hyvin.

Current rating: 5