Uuden maalaushuoneen eteneminen

(0 comments)

Uuden maalaushuoneen eteneminenHartsitulostin on jo täällä ja kodin rakentaminen sille etenee pikkuhiljaa. Tietojemme mukaan se siis haisee aika kamalalle ja siksi vaatii oman tilansa. Onneksemme saimme lahjoituksena toisen vetokaapin, johon tuleva printteri tullaan laittamaan ja tämä uusi vetokaappi tulee olemaan uudessa maalaushuoneessa.

Itse tilan rakentaminen aloitettiin joskus 2020 vuoden loppu puolella purkamalla keittiö, rakentamalla uusi kehikko ja rakentamalla uusi keittiö. Tämä vaihe sujui varsin "nopeasti", mutta tämän jälkeen hommat ovat kulkeneet hiaman hitaammin. Toki, projektin etenemistä eniten on haitannut eräs virus...Uuden tilan seinällä olevat putket tulisi eristää tai niiden menot tulisi tiivistää jotenkin järkevästi. Toinen, mitä on mietitty, on poistoilma: Tehdäkö huoneelle oma poisto vai kytkeäkö se vanhan huoneen kanssa samaan poistoon.

Eilen kuitenkin saatiin taas lisää kipsiä seinään ja homma etenee. Alhaalla kuvia edistyksestä:

Päänvaivaa aiheuttavat putket:

Seuraavaksi olisikin tiedossa huoneen tiivistäminen paremmin eli kipsilevyjen samojen peittäminen, putkille/kiskoille ratkaisun kehittäminen ja poistoilman läpiviennin tekeminen. Ei siis paljon enää tehtävää. Joitakin ideoita on toki, miten asiat voitaisi tehdä ja tässä nopeat luonnokset ideoista:

Ideana olisi, että putket ja kiskot eristettäisiin kokonaan laatikolla, jolloin ne olisivat paremmassa eristyksessä ja niihin kuitenkin pääsisi käsiksi. Miinuksena tuossa ideassa on, että siinä on hommaa ja tarvitseekö nuo putket noin "järeän" eristyksen. Toinen vaihtoehto on, että tiivistetään reiät vaahtomuovilla. Ratkaisu olisi helppo ja nopea, mutta jos tulevaisuudessa tarvitsee tehdä joitakin muutoksia, nii niiden purkaminen ei ole kivaa. Se tosin voi olla sitten tulevaisuuden ongelma. Toki huone tullaan alipaineistamaan, joten ilmavirtaus tapahtuisi joka tapauksessa huoneeseen päin.

Huoneen etenemistä voi auttaa kuka vaan hacklabin jäsen.  Toivottavasti saadaan tämä projekti maaliin, ennen kun tulostimen hartsit menevät vanhaksi.

Hartsitulostinta ei tosiaan voida käyttää vielä, ennen kun huone on valmis, joten se jää vielä ainakin vähäksi aikaa odottamaan vuoroaan:

Current rating: 1

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required