Vattusäätöä & Ultimakerin korjausta

(0 comments)

Tiistain tilaillassa tapahtui seuraavaa:

Usean jäsenen tilaamat Raspberry Pi:t saapuivat, ja niillä taas ihmeteltiin. Ville toi paikalle USB-GPS:n, WLAN:in ja 3g-mokkulan ja niitä myös testattiin vatussa. Todettiin, että narulla powerilla vattu boottaa kun laitteen kytkee kiinni. Itse laitteista:

- GPS: Dealextremen ND-100 dongle. Näkyy sarjaporttina ja toimi gpsd:n kanssa kuten pitääkin. Signaalia ei yllättäen saatu maan alla.
- WLAN: Linksys WUSB54GC. Löytyi samantien ja konsolissa wicd-softalla lähti toimimaan ongelmitta.
- 3g: DNA:n aikanaan jakama Huawei Technologies Co., Ltd. E169/E620/E800 HSDPA Modem. Näkyy kolmena sarjaporttina, mutta ei saatu toimimaan, mahdollisen SIM-lukituksen vuoksi (toim huom: lähti toimimaan seuraavana päivänä Ubuntussa eri SIMmillä).

Lisäksi säädettiin Ultimakeria. Todettiin, että ei tulosta kuten ei edellisellä viikollakaan ja vikaa ei tahdo löytyä. Sitten huomattiin, että Ultimakerille on tulossa uusi virallinen softa nimeltään Cura. Cura asennettiin tulostusläppäriin, ja pienen häkkäyksen jälkeen Ultimaker heräsi henkiin ja tulosti ihan kivalla laadulla RPi:n kotelon puolikkaan. Cura vaikuttaa ensituntumaltaan reippaasti ReplicatorG:tä paremmalta joten sitä kannattaa jatkossa käyttää. Cura:ssa voi tulostuksen aikana säätää prosentteina eri osien tulostusnopeutta. Vielä 200%:lla jälki oli käyttökelpoista.

5w:llä on useita parin-kolmen metrin mittaisia pätkiä tulostusfilamenttia kiitos heikkolaatuisen (mutta halvan) materiaalin. Ekomies Ville päätti joutessaan kokeilla voisiko niitä "juottaa" yhteen jotta eivät menisi haaskuuseen. Juotto onnistuu lämmittämällä kolvin 400 asteeseen (tai täysille), lämmittämällä filamentin päitä, ja tökkäämällä ne yhteen. Jos saumaan jää epätasaisuuksia, voi ne hioa viilalla pois.

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required