BA66 VFD Kello CP437 merkistön "numeroilla"

(0 comments)

Hacklabin hyllystä löytyi hieno VFD näytöllä varustettu serial portilla varustettu BA66 kassapäätenäyttö. Pitihän siitä jotain tehdä ja jos on useampia kelloja niin ei ikinä voi olla varma paljonko kello on :)

BA66 VFD Display kello. Kotelon lasissa on hieman naarmuja jotka näyttävät kuvassa pahemmilta kuin livenä.

Projekti alkoi tietysti googlaamalla "BA66 display" jolla löytyikin kivasti datasheet näytölle ja se osasi kertoa tarvittavat komennot kursorin liikutteluun ja näytön tyhjäämiseen ja muihin tarpeellisiin asioihin. Varaosalaatikoista löytyi sopivasti esp8266, pieni dc-dc stop down moduli ja max3232 serial liikenteen hoitamiseen. Näyttö haluaa 12v joten tuo dc-dc tuli tarpeeseen että sillä sai esp8266:lle sopivan 3.3v ja max3232 teki ttl->serial muutoksen helpoksi.

Alunperin mietin näytölle jotain teksti muotoista juttua mutta datasheetistä osui silmiin että se tukee myös muita merkistöjä kuin perus ascii merkkejä ja yksi tuetuista merkistöistä on CP437 jossa on kivoja laatikon piirtely merkkejä. Näistä sitten pikkuisen soveltamalla sai kivoja "isoja numeroita" näytölle. Esp8266 synkkaa ntp:llä itsensä (esp:n oma kello driftaa aikatavalla).

Paketista tuli kiva ja pieni "kerrosleipä" eikö näyttöön itseensä tarvinnut tehdä mitään modifikaatioita joten sitten kun joku haluaa tehdä tuosta kassakoneen näytön niin sekin onnistuu yhä :)

esp8266 dc-dc konvertteri ja max3232 kerrosvoileipänä

Current rating: 5

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required