Kysy kaverilta ja vastaa kanssa

(0 comments)

Vuoden 2023 ensimmäisessä yhteisömiitissä päätettiin jatkaa mielipidekysymysten keräämistä. Samalla sovittiin, että kerätään erityisesti jäsenmaksuihin ja talouteen liittyviä kysymyksiä. Kaikki aiheet ovat kuitenkin yhä sallittu, kunhan kysymys jotenkin liittyy Tampereen Hacklabiin.

Vastaa

Kysy

Katso tuloksia

Tampereen Hacklabin yhteisö aloitti kesällä 2022 datan ohjaaman demokratian kokeilun. Idea on yksinkertaisuudessaan se, että kuka tahansa voi esittää kyllä tai ei -kysymyksiä, joihin toiset voivat halutessaan vastata. Tulokset ovat julkisia mutta anonyymejä. Vastaukset näyttävät, mistä asioista yhteisö on enemmän tai vähemmän samaa mieltä. Se auttaa valmistelemaan kestäviä päätöksiä.

Vuonna 2022 kyselyyn osallistui noin 80 vastaajaa, jotka esittivät yli 40 kysymystä liittyen muun muassa teematorstaiden aiheisiin, kahvikäytäntöihin ja saavutettavuuteen. Vastauksia kertyi yhteensä yli 1400. Tulokset käytiin yhdessä läpi syyskokouksen yhteydessä.

Kyselyssä käytetään vielä toistaiseksi kritiikkiäkin kerännyttä Google Formsia. Osallistuminen edellyttää kirjautumista Google / Gmail -tilille ja kysymysten lisäämiseksi täytyy pyytää oikeudet allekirjoittaneelta eli Raimo Muuriselta (raimo.muurinen@gmail.com), Matrixissa @ramu tai klikkaamalla yltä "Kysy" ja sen jälkeen "Pyydä muokkausoikeutta". Vastaukset tallettuvat kirjautumisen taakse, mitä kutsutaan "arvoprofiiliksi", sillä eri kysymysten vastausjakaumien perusteella voidaan tulkita mitkä ovat yhteisön jaettuja arvoja.

Currently unrated

Comments

There are currently no comments

New Comment

required

required (not published)

optional

required